Mijn 30 day #drynovember challenge ervaring

Op 1 november ben ik gestart met mijn 30 day #drynovember challenge. Toen ik dit aan mijn vrienden vertelde werd er natuurlijk flink gelachen en verklaarde ze me voor gek. Er stonden ook nog eens veel feestjes op de agenda in die maand. Dus de verwachting was dat het een flinke uitdaging zou worden. Ook was ik erg benieuwd naar de ervaring op zich en vroeg ik me af of ik verschil zou merken in mijn gezondheid, energie of andere dingen.

challenge quote
Voordat ik aan de challenge begon ben ik natuurlijk op onderzoek uitgegaan en heb wat artikelen gelezen. De 2 punten die ik voornamelijk tegenkwam: bewuster worden van de rol  die alcohol speelt in je leven en het is veel beter voor je gezondheid. Als je een maand niet drinkt zou dat het volgende met je gezondheid doen:  je immuunsysteem wordt sterker, je bent minder vaak ziek,  je lever kan zich herstellen,  je slaapt beter en het is goed voor de lijn. Dit laatste vind ik niet helemaal realistisch want als je de wijn vervangt door frisdrank zal het niet veel verschil maken denk ik. Maar in mijn geval (ik dronk alleen spa blauw) kon ik me dit wel voorstellen.

In mijn blog vooraf gaf ik al aan dat ik dpartyoor de weeks sowieso geen alcohol drink. De uitdaging lag voor mij dus meer in de weekenden. Maar zoals veel vrienden weten, als ik eenmaal ergens voor ga, ga ik er ook voor  1000% voor. Dus vol goede moed begon ik aan mijn eerste uitdaging, op 3 november: een afscheidsborrel van een collega met aansluitend een avondje feesten in de stad met een vriendin. Natuurlijk was het voor veel mensen even wennen. Ik kreeg meerdere malen de vraag waarom ik niet dronk en zelfs de ober herhaalde telkens 2 keer het woord spa blauw hahaha.

De volgende ochtend werd ik heerlijk wakker.. zonder kater of momenten die ik me niet meer kon herinneren.. HEERLIJK!

partyVervolgens stonden er nog meer feestjes op de planning:
– 4 november Winterpark
– 10 november stappen met vriendinnen
– 11 november Memorylane
– 17 november stappen met vriendinnen
– 24 november etentje met vriendinnen
– 25 november een drankje in de stad

Tijdens al deze uitjes heb ik spa blauw gedronken.  Ik kan echt iedereen aanraden om dit een keer 30 dagen te proberen want de voordelen zijn echt enorm!!

  1. Geen kater dus lekker actief de volgende dag
  2. Verbetering in je gezondheid zoals hierboven al beschreven… je merkt dit echt!!
  3. Slaap… OMG ik slaap weer heerlijk…nadeel hiervan… wil mijn bed niet meer uit s’ochtends
  4. . het scheelt natuurlijk bakken met geld als je op festivals alleen maar water drinkt haha Nu viel pas op hoeveel ik normaal uitgeef op 1 avond!
  5. Scherp… ik was me veel bewuster van alles wat er op een avond gebeurde… waar de alcohol normaal de scherpe kantjes er vanaf haalt was nu alles helder en duidelijk… op sommige vlakken is dat heel erg fijn kan ik je vertellen 😉
  6. Bewuster van de rol van alcohol in je leven.. door deze maand spookte het beeld van mezelf een aantal jaar geleden vaak door mijn hoofd. Ik dacht niet zonder wijn op stap te kunnen en hield dan ook geen maat. Echt gezellig van één of 2 wijntjes genieten was het niet eens. Deze challenge heeft me dus echt een stuk bewuster gemaakt!
  7. Energie! Ik denk dat mijn vrienden wel kunnen bevestigen dat ik enorm veel energie bleef hebben gedurende de hele avond. Het dipje wat ik normaal vaak aan het eind van een feestavond kreeg bleef weg en ik had nog meer dan genoeg energie.

party

Er is echter ook 1 heel groot nadeel (elk voordeel heb z’n nadeel)…. vooral voor een vrouw…  Door alle spa blauw moest ik ooit wel 100 keer naar de toilet op 1 avond. Het zal nog wel even duren voordat ik mezelf heb afgeleerd meteen elk glas leeg te drinken.  Al was het voordeel dan weer dat ik zeker 2 tot 3 liter water dronk op een dag 😉 Een andere verandering waar ik heel erg aan moest wennen was dat ik ineens een soort van verlegen was… wie ik?! Wtf?! Sommige dingen zijn nog even wennen dus. Gelukkig heb ik een stel vrienden die me graag voor de leeuwen gooien waardoor ik wel door die verlegenheid heen moest.. en bedankt Wes!

Girl dancingMijn conclusie… het kan ook gezellig zijn zonder alcohol! Dit wist ik natuurlijk van binnen al, maar toch zwichtte ik altijd weer voor dat glaasje wijn, gin tonic of borreltje.  Natuurlijk ben ik de laatste dagen  al aan het nadenken wat ik zal doen als het 1 december is.  Vaak is het gevaar dat je na een challenge terug valt omdat het dan weer “mag”. Ik ben er echter van overtuigd dat ik sowieso  minder alcohol blijf drinken. Natuurlijk zal ik echt wel weer af en toe een wijntje drinken. Maar ik weet dat het voor mij om meerdere redenen beter is geen hele flessen op een avond weg te drinken. Heel blij met mijn nieuwe ervaringen en de eye-openers die het gegeven heeft!
Liefs
Miss P Love

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: