30 day #drynovember challenge

Veel vrienden zullen hard lachen bij het lezen van deze blog, want hoewel ik doordeweeks nooit alcohol drink hou ik in het weekend wel van een wijntje en een borreltje. Ook tijdens mijn Personal Body Plan periode heb ik altijd gezegd dat die wijntjes in het weekend blijven. Wat ik dus ook gewoon deed en mooi gepland kreeg in het schema 🙂

30 day challengeHet speelde nu echter al langer door mijn hoofd om te stoppen met het drinken van alcohol danwel een experiment te doen wat het effect is als ik in ieder geval 30 dagen stop. Maar iedereen kent het wel: stoppen met drinken speelt vaak door je hoofd op het moment dat je met een dikke kater in bed ligt…. ‘Had ik nou echt zoveel borrels moeten drinken’. Maar ja een week later ben je de kater al lang weer vergeten en is het toch super gezellig om weer lekker een wijntje te drinken en wat borrels om het weekend te vieren.

Een paar jaar geleden had ik -op een kater na- eigenlijk nergens last van. Naast de wijntjes en gin tonic vloeide de borrels met limoncello rijkelijk! Als ik nu een Facebook herinnering krijg dan zijn het altijd foto’s van een feestje waar ik met een wijntje of borreltje op sta. Ik hou van gezelligheid, muziek en losgaan. Maar….. ik merk sinds een tijdje dat ik er echt niet meer tegen kan. Geloof me ik voel me ineens 10 jaar ouder worden nu ik dit typ. Behalve de kater en de mensen die je aanspreken dat je toch wel wat te diep in het glaasje had gekeken zijn er nu ook momenten van de avond die ik me niet herinner en sinds kort zelfs slapeloosheid. Waar ik jaren misschien maar 1x per jaar slecht sliep ben ik nu ineens 2 keer per week de halve nacht klaarwakker. Oké de koffie inname had daar wel iets mee te maken 😉 dus die hebben we ook maar op een laag pitje gezet haha. Kortom er zijn genoeg signalen dat het misschien toch wel verstandig is om een persoonlijk experiment te doen door 30 dagen helemaal geen alcohol te drinken. Een paar jaar geleden heb ik dit al gedaan met de 30 dagen no sugar challenge dus dit zou nu ook geen probleem moeten zijn.

challenge quote

Naast mijn persoonlijke redenen zijn er natuurlijk ook de gezondheidsredenen. Met het experiment wil ik ook kijken of ik verschil merk. Ik denk dat ik sowieso gezelliger ben omdat ik meer energie heb. En naast de negatieve effecten van alcohol:  zoals lever en hartfalen, je huid en conditie,  wees iemand me laatst op het verband  tussen alcohol en kanker.  Toch maar eens tijd om de proef op de som te nemen.

30 day challengeMijn voornemen is om 30 dagen te stoppen en misschien zelfs een verlenging tot 60 dagen of langer. Ik wil dus gaan uitvinden welke effecten
ik merk…. : slaap ik er beter door? (Yes please!),
sta ik gezelliger op feestjes? Er komen 2 festivals aan dus daar kan ik het mooi gaan testen. Voordeel is dat ik lekker met de auto daar naartoe kan…. Ideaal!  Wordt mijn immuunsysteem sterker? Voel ik me gezonder? Ook wordt gezegd dat je bewuster wordt van de rol van alcohol in je leven.

Ik ben erg benieuwd en ga per vandaag (1 november) de challenge aan!!
Wie doet er mee??

 

Liefs

Miss P Love

girl with smoothie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: