It runs in the family

In de andere blogs op mijn site heb je al kunnen lezen waarom ik gezonder ben gaan eten. Maar waar komt het bakken van al dat lekkers dan vandaan hoor ik mensen denken?! Ik kan toch wel met zekerheid zeggen dat dit in de familie zit!

life is a kitchenMensen die me goed kennen weten dat ik een hele bijzonder band heb met mijn opa en oma. Ik ben het enige kleinkind en van jongs af aan dus gewend om lekker vaak op bezoek te gaan en samen met hen op ontdekkingsreis te gaan.  Deze ontdekkingen konden door heel Nederland zijn van dierentuinen tot musea… niets was te gek. Zij met de 60+ kaart en ik met een railrunner (* ik ben oud geworden haha) de trein in en lekker toeren door heel Nederland.  

 

Ook  thuis bij opa en oma werd er flink uitgepakt om leuke dingen te leren en te ondernemen. Vaak ging ik met mijn oma naar de keuken om het lekkerste gebak te maken:  van haar homemade mokkataart, waar heel de familie elke verjaardag op aast, tot de bavarois en appelcake. Waar het voor sommige mensen een hele onderneming is om iets te bakken doet mijn oma dit zonder moeite. Als ik haar op zondagochtend bel dat ik onderweg ben van Valkenswaard naar Eindhoven staan de verse appelflappen (of taart) al klaar als ik daar aankom. “Och”, zegt ze dan “ik dacht ik maak even snel wat lekkers”.  Als niet alles helemaal volgens plan verliep was opa de reddende engel, want hij wist precies wat te doen als bijvoorbeeld de slagroom ging schiften.  Deze kennis komt voort uit de bakkerij van mijn opa en oma die zij 1956 starten. Mijn opa was op zijn 18e de jongst gediplomeerde banketbakker van Nederland (trots!!).

opa

Tot op de dag van vandaag maakt mijn oma (84) het meest overheerlijke gebak!! Elke kerst voor de  familie, vrienden èn de hele buurt een tulband en bij feestjes natuurlijk haar inmiddels bekende taarten.  Ik gebruik veel van haar kennis om nieuwe lekkernijen te proberen….. alleen natuurlijk wel met suiker-vervangende-producten…. Waar vroeger niet naar  gekeken werd haha.
Ben benieuwd wat voor lekkere gerechten ik nog allemaal met haar zal gaan maken!!

Liefs Miss P Love

cooking is love made vissible

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: