Raspberry Cheesecake

Cheesecake Raspberry Bavarois Healthy Lunch dessert Breakfast Pink

If we are what we eat.. well than I’m  awfully sweet 😉

Inmiddels zijn jullie er wel achter dat ik een enorme zoetekauw ben. Maar met het oog op mijn gezondheid wil ik voortaan wel graag een gezonde variant maken van de toetjes die ik ooit at. Zoals bij ‘Oma’s Bavarois’ beschreven maakte zij altijd de meest heerlijke bavarois. Maar toen ik eenmaal hoorde hoeveel suiker hier in ging om nog maar niet te spreken over de slagroom ben ik toch wat anders gaan verzinnen. En zo ontstond mijn raspberry cheesecake!

Wat heb je nodig?

Frambozen pudding:
– 200 gram Skyr
– 125 gram Frambozen
– 2 gelatine blaadjes (je kunt ook Agar Agar gebruiken)

Frambozen Bavarois
– 60 gram frambozen
– 1 gelatine (je kunt ook Agar Agar gebruiken)

Hoe maak je het?

Pudding

Je maakt eerst de pudding. Leg 2 gelatine blaadjes in koud water. Mix de frambozen fijn met de staafmixer en meng dit met de Skyr. Doe 2 lepels Skyr in een pannetje en warm dit op. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg dit toe aan het pannetje. Roer goed door tot de gehele gelatine is opgelost en voeg dit toe aan de rest van de Skyr. Roer alles goed door en giet het in de glaasjes/vormpjes. Zet dit in de koelkast en laat 2 uur stijf worden.

Bavarois

Na 2 uur ga je beginnen met de topping (bavarois). Week het gelatine blaadje in koud water. Mix de frambozen heel fijn met de staafmixer en zeef dit boven een pannetje. Je moet alleen frambozensap overhouden. Warm dit sap op in het pannetje en voeg het gelatineblaadje toe. Roer dit goed door tot de gehele gelatine opgelost is. Doe dit mengels vervolgens op het eerder gemaakte taartje en laat wederom stijf worden in de koelkast. Na 1 tot 2 uur heb je heerlijke vrolijke taartjes. Het leuke hieraan is dat je ze in allerlei vormen en smaken kunt maken.

Smakelijk!! Liefs Miss P Love

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: