Matcha Pie

Matcha pie cheesecake strawberry blueberry Healthy Lunch dessert Breakfast

Zoals uitgelegd bij de Matcha latte is Matcha een Japanse groene poederthee die 10 keer meer antioxidanten bevat dan normale groene thee. Je kunt hier veel leuke gerechten mee maken die dus ook super gezond zijn. Men zegt vaak dat het een wat bitere smaak heeft maar door de ahornsiroop en smart protein in een lekkere smaak toe te voegen proef je hier niets van.

Wat heb je nodig om dit taartje te maken?

Bodem

– 100 gram Amandelmeel
– 75 gram gemixte noten
– 2 eetlepels honing
– 100 ml water
– 2 kleine springvormen (12cm)

Cheesecake

– 200 gram Skyr
– 2 theelepels Matcha poeder
– 2 Eetlepels Ahornsiroop
– 1 Maatschep Smart Protein in een lekkere smaak (ik gebruik die van Body & Fit)
– 2 gelatineblaadjes (je kunt hier ook Agar Agar voor gebruiken)

Hoe maak je het?

Je begint met de bodem. Doe de gemengde noten in je keukenmachine en maal deze helemaal fijn. Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe en meng dit goed door elkaar. Spray de vormpjes in met bakspray en verspreid het deeg op de bodem. Druk dit even goed aan en zet de vormpjes een kwartier in de koelkast.

Vervolgens ga je de cheesecake maken. Leg de gelatine blaadjes 5 minuten in koud water. Doe 2 eetlepels van de Skyr in een pannetje en de overige Skyr in een kom. Voeg de Matcha poeder, ahornsiroop en Smart Protein toe aan de kom en roer alles goed door elkaar. Daarna verwarm je het pannetje met de Skyr. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg dit toe aan het pannetje. Roer het geheel goed door elkaar tot de gelatine geheel is opgelost. Voeg dit mengsel toe aan de kom en roer alles goed door elkaar. Haal de vormpjes uit de koelkast en voeg het Skyr mengsel hier aan toe. Vervolgens zet je alles wederom in de koelkast en na 1 tot 2 uur kun je de mini cheesecakes afmaken met een leuke topping.

Ik heb hier gebruik gemaakt van wat Matchapoeder en verschillende stukjes fruit.

Smakelijk!! Liefs Miss P Love

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: