Oma’s Tomatensoep

Iedereen kent dat wel. De gerechten van familieleden die favoriet zijn en waar ja alle andere versies mee vergelijkt. Ik heb dit met de tomatensoep en gehaktballetjes van mijn oma. Maar dit bleek nou niet echt zo’n heel spectaculair recept te zijn en ook nog eens super makkelijk dus ik zeg proberen!

Wat heb je nodig?
– Half om half gehakt
– Tomaten (toen ik aan mijn oma vroeg welke was haar antwoord, degene die in de aanbieding zijn (#hollander) Dus allemaal wat minder speciaal dan ik het in mijn hoofd voorstelde haha.
– Eventueel tomatenpuree voor de mooie rode kleur

Bereiding

Handig en gezond
Mijn  oma kookt de soepballetjes altijd een dag van te voren of in de ochtend.  Ze kookt de balletjes en laat deze afkoelen zodat het vet op de bovenste laag van de bouillon komt te liggen en je deze er makkelijk af kunt scheppen (#healthy).

Vervolgens kook je de tomaten en maak je deze met de staafmixer klein. Voor de mensen die deze nog hebben gebruik de parsefiet (#huh?!) of wanneer je deze oldschool  materialen niet hebt gebruik je een zeef om het sap extra fijn te zeven.

Wat ik altijd erg lekker vond is rijst in de soep. Maybe ook lekker oldschool maar goed je kookt dan gewoon rijst mee in de bouillon.

Een mooie foto van deze geweldige soep volgt nog zodra ik bij mijn oma ben en ze de soep zelf weer heeft gemaakt 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: