# 4 Personal Body Plan

Gezond een feestmaand doorkomen?? Hoe dan?!

Februari is meestal één grote feestmaand. Op 14 februari ben ik jarig en vaak valt ook carnaval in deze maand.  Ik moet op dat moment nog steeds een beetje wennen aan het goed plannen (nooit zo’n plannerd geweest maar meer van de spontane acties) en deze maand loopt het dan natuurlijk ook helemaal in de soep haha.  Zonder dat ik er erg in had heb ik met allemaal verschillende vrienden en familieleden afgesproken te gaan uiteten voor mijn verjaardag. Daarnaast stond er nog een etentje van het werk gepland en werd ik getrakteerd op een lunch. Het resultaat… 8! keer uiteten in 2 weken. Dàn nog gezond blijven eten is echt een enorme uitdaging voor me!! Het liefst eet ik lekker veel brood met sausjes en een extra grote biefstuk (en veeel)!  Daarbij komt ook nog eens dat de lessen deze maand voornamelijke over voeding gaan dus hier en daar wel een beetje struisvogelpolitiek toegepast (schaam!). Naast al dat lekkere eten hoort er natuurlijk ook de nodige drank bij een verjaardagsfeestje… oei oei… Ik zie het allemaal maar even als een grote uitdaging…. 😉

pink dress balloons

Op dit moment ben ik al mijn berichtjes terug aan het lezen die ik in die dagen naar mijn coach heb gestuurd. Grappig om te zien hoe ik me al die dagen al aan het indekken ben voor een eventuele slechte meting (slimmerik)  terwijl ik gewoon netjes binnen mijn macro’s bleef of het door extra trainingen weer een beetje gelijk trok.  De macro’s zijn de macro-nutriënten, dit zijn de verschillende voedingsstoffen in onze voeding  zoals eiwitten, vetten, vezels etc. Stiekem was ik ook al een paar keer op de weegschaal gaan staan en zag ik dat er weer wat bij was gekomen. Grrr balen!!

Wat er toen gebeurde zag ik echt helemaal niet aankomen. Ik wist dat ik netjes al mijn trainingen deze maand had gedaan maar dacht dat het verpest was door alle etentjes. Achteraf gezien had ik nog steeds niet de hele insteek en lessen van PBP door…. Namelijk kijk naar het complete plaatje en niet alleen de weegschaal!! Op 25 februari was het zover, de 2e meting.  Een vriendin van me maakt altijd de foto’s en daarna laad ik ze thuis op. Een beetje nukkig was ik dit aan het doen want ik verwachte helemaal niks te zien.  En toen zag ik onderstaande foto’s naast elkaar, week 0 en week 8.

Fitgirl progression back body transformation

OMFG!!!!!!!!! P die nooit echt gesport heeft had ineens spieren??! Zoals heel veel vrienden van me weten ben ik echt een enorm blij ei, kan MEGA enthousiast worden van de meest kleine dingen en ben een groot open boek. Ik denk dat ik deze carnaval geleefd heb van de adrenaline hahahaha op en neer aan het stuiteren in de kroeg zo blij als ik was. Het is even raar om dit zo te typen maar ja dit ben ik. Ik had gewoon nooit verwacht dat ik zo’n verschil zou zien en dat na 8 weken  al (mond valt open haha).

Achteraf zie ik dat ik juist heel goed op alle feestjes en etentjes heb ingespeeld door de hulp van mijn coach. Ik hield extra ruimte over in de calorieën door bijvoorbeeld een dag iets minder of anders te eten. Daarnaast heb ik hier en daar een extra training gedaan of ben ik bijvoorbeeld even een uur gaan lopen/fietsen.

Mijn coach kreeg de dagen daarop dan ook alleen maar super blije berichtjes en een hoop bedankjes op naar de volgende uitdagingen…..

 

Liefs Miss P Love

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: